Rekenen

De acute geneeskunde staat bol van de berekeningen. Veelal forceren ze een beslissing over het wel of niet een bepaalde tak van een stroomschema in te gaan. Hier de berekeningen en formules die wij hebben.. Mocht u een andere willen toevoegen neem dan contact op en vermeld de relevantie, de literatuur en natuurlijk de rekenmethode.

Deventer Ziekenhuis Richtlijnen t.b.v. Acute Zorg

Voor collega’s (van de SEH) van het Deventer Ziekenhuis is er een pagina met de meest gebruikte en meest relevante acute zorg DZ-protocollen. In principe gaan deze lokale protocollen/richtlijnen boven de landelijke afspraken. De links op deze pagina staan op een lokale server in het Deventer Ziekenhuis en zijn daardoor (helaas) niet toegankelijk voor iedereen… sorry.  

Algemeen

Longziekten

Elektrolieten / Nefrologie

MDL

Endocrienologie

Cardiologie

Ter info: als u de formules en rekenmethoden op deze site gebruikt bent u het eens met het volgende: Spoedzorg.net& SEG-DZ zijn niet aansprakelijk voor de juistheid en het gebruik van de calculator en de eventuele klinische consequenties daarvan. Calculatoren zijn slechts een hulpmiddel en vormen geen substitutie voor het klinische oordeel van de behandelend arts.